2 restaurant burnt aalst bbq grill culinair gastronomische histoire 32 bart albrecht fotograaf tablefever online reserveren.jpg

 
Burnt aalst histoire tablefever.png
 

De ervaring die Laurence en Jason hebben opgedaan in L’histoire 32 in Aalst gecombineerd met hun studiereis naar Japan in 2017 en hun drang naar culinaire vernieuwing, hebben een nieuw concept doen rijpen: Burnt.

 

Burnt, dat naast L’histoire 32 zal bestaan, betekent in het Engels zoveel als ‘verbrand’. In ons concept verwijst ‘verbrand’ naar ‘ontdaan van alles wat niet nodig is’. Het laat enkel de essentie over. Dat is ook wat wij willen uitdragen: alles wat niet past in de hedendaagse voedingsmiddelen willen we zoveel mogelijk achterwege laten en waar mogelijk vervangen door bioproducten, vers van het land en rechtstreeks van producenten uit de regio.

Het logo van Burnt is ontstaan uit houtskool, de meest naturelle bron bij het bereiden van voeding. Bij Burnt zullen we dus veel gerechten bereiden op de traditionele manier op een Japanse Konro net zoals in de Yakitori-restaurants. Terwijl u van de 14 smaken die we iedere keer aanbieden kunt genieten, zullen we de gerechten klaarmaken aan de bar. Dat laatste verklaart meteen het streepje ‘bar’ boven onze naam.

Het concept Burnt verloopt iets anders dan in een traditioneel restaurant.

We zijn open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en rekenen een all-in-foodprijs van 95 euro per persoon. Tegen een meerprijs van 25 euro kan er gekozen worden voor een Belgische Wagyu Dry Aged uit Wetteren. Een wijnarrangement kost 45 euro inclusief water. Kiest u voor sappen dan kost het 35 euro inclusief water.

We zitten bij de kok aan de bar en vangen allemaal samen aan tussen 19h30 en 20 uur. Dat laatste maakt dat de sfeer van in het begin goed gezet kan worden. Het geheel wordt een smaakbeleving van 13 smaken die naar wens tot 14 kan worden uitgebreid. De gerechten worden bij voorkeur met natuur- en biowijnen geserveerd.

Het menu kan schommelen en kunnen we moeilijk lang op voorhand kenbaar maken omdat we werken volgens het aanbod van bioboeren uit de streek. Bepaalde groenten worden in de zomer gefermenteerd om ze in de winter te verbruiken; een natuurlijker proces bestaat er niet.

 

Burnt staat voor puurheid; enkel wat belangrijk is blijft over!


 

RESERVEER

 
1 restaurant burnt aalst bbq grill culinair gastronomische histoire 32 bart albrecht fotograaf tablefever online reserveren.jpg

BOEK HIER JE TAFEL ONLINE & KRIJG ONMIDDELLIJK BEVESTIGING VAN JE RESERVATIE.

De zaak is open op :

19 november tot en met 23 november
3 december tot en met 7 december
21 januari tot en met 25 januari


 


BURNT

Molenstraat 52  9300 Aalst
0475/49.09.94
info@burnt.eu
BTW : BE0 578.939.847


We zijn open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond